Świece w restauracji

Prowadząc własną restaurację lub będąc menagerem w lokalu gastronomicznym, trzeba dbać nie tylko o wykwintne dania i atrakcyjną kartę menu, ale również o wystrój. Wbrew pozorom jest on bardzo ważny i ma duży wpływ na to, czy zdecydujemy się odwiedzić dane miejsce ponownie. A jeśli mowa o wystroju i dekoracjach, to nie można nie wspomnieć o świecach, które tworzą wyjątkowy klimat, sprawiają, że wnętrze staje się cieplejsze i bardziej przytulne.

Stąd też świece są często wykorzystywane w restauracjach, zarówno tych ekskluzywnych, jak i serwujących domowe jadło. Ale decydując się na rozłożenie na stołach świec, nie możemy zapomnieć o świecznikach. Dzięki nim, zmniejszymy ryzyko poplamienia obrusu woskiem, który jest trudny do usunięcia. Świeczniki do restauracji dostępne są w różnych wariantach i powinny być dobierane do rodzaju świecy. 

Najczęściej spotykane świeczniki w restauracjach wykonane są ze szkła, ceramiki i metalu. Mogą być niskie, wysokie, proste, dekoracyjne, szerokie lub wąskie. Najważniejsze, żeby były spójne z ogólnym wystrojem lokalu i takie same znajdowały się na każdym ze stolików. 

Świeczniki wielofunkcyjne

Jeżeli lubimy zmieniać rodzaje świec w restauracji, wtedy dobrym rozwiązaniem będą świeczniki do restauracji wielofunkcyjne. Przykładem mogą być świeczniki niskie, wykonane ze szkła, w których doskonale będą się prezentowały proste świece, jak i tealighty. Efektownie będą wyglądały też latarenki i lampiony, które dzięki temu, że są zamykane, to nie stanowią zagrożenia poparzenia ogniem. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *